کامبیز باقری

کامبیز باقری متولد آبان ١٣٥٣ تهران
پس از پایان تحصیلاتش در رشته‌ی «نقشه کشی صنعتی»، بنا به علاقه‌ی قبلی‌اش، کار عكاسي را از سال ۱۳۸۴ با عكاسي طبیعت آغاز کرد.
او که بر حسب علاقه‌‌اش به موسیقی، به مجامع و محافل هنری هم رفت و آمد داشت، از همان ابتدا ایده‌ای مبنی بر عکاسی از هنرمندان، هنرورزان و کارورزان عرصه‌ی موسيقي را در ذهن پروراند که برآیند اولیه‌ی آن ایده‌پردازی، عکاسی پرتره چند هنرمند، هم‌چون استاد محمدرضا شجريان بود.
اما از پی آشنایی و رفاقت با عكاس کارآزموده و چيره‌دست، ورقا عامري، کیفیت نگاه او به کار عکاسی هم ارتقا یافت، چنان‌چه به موازات گذراندن دوره‌های فشرده عكاسي، نزد این هنرورز، از سال ۱۳۹۲ در اکثر فعالیت‌های حرفه‌ای او هم ، به عنوان همکار حضور داشت و در این مسیر تازه - چه عکاسی‌های کارورزانه‌ از مراسم خانوادگی، عکاسی صنعتی و چه عکاسی‌های حرفه‌ای از پرتره مشاهیر، آموزه‌ها و مهارت‌هایش را به حد یک عکاس حرفه‌ای ارتقا داد.
در طول این مسیر، با مشاورت صدابردار باسابقه‌ی عرصه‌ی موسیقی، ویگن داوودی، اجرای ایده‌ی قدیمی‌اش را از نو آغاز کرد و با عکاسی از چهره‌ی برخی از صاحب‌نامان این عرصه و انتشار برگزیده‌ای از آن‌ها در فضای مجازی، به عنوان نمونه‌ی سبک کار، گستره‌ی فعالیت‌های خود را وسیع‌تر نمود.
در نتیجه‌ی این مقطع از فعالیت‌هایش، اواسط سال ۱۳۹۴ توسط حسين عصاران (محقق و منتقد موسیقی) که آن زمان مشغول آماده‌سازی کتاب «باران عشق» بود- برای این کتاب، به عکاسی از چهره ناصر چشم‌آذر دعوت شد که نتیجه‌ی این همکاری، استفاده از عکس‌هایش در طراحی جلد و آلبوم عکس منضم به متن کتاب بود.
باقری در ادامه این روند و با آغاز همکاری‌اش با رضا افتخاری (محقق موسیقی) در پروژه‌ی پردامنه و مهم این محقق در زمینه‌ی گفتگو و ثبت تصویر اهالیِ موسیقی و ترانه‌ی ایران در سراسر جهان، این شانس را یافت که با عکاسی از چهره‌ی ده‌ها تن از این نام‌های ماندگار، مقدمات اجرایی طرح ذهنیِ همیشگی‌اش را به حد نهایی‌ِ آن نزدیک کند.
علاوه بر این، با عنایت به اشتهار او به عنوان عکاس حرفه‌ای عرصه‌ی موسیقی، علاوه بر عکاسی از ده‌ها کنسرت موسیقی، بزرگداشت‌، جشنواره‌ هایی همچون «هزار صدا»، «کانون ادبی زمستان» و نیز نمایشگاه و مراسم رونمایی‌هایی، به‌طور پی‌در پی و مداوم، از جانب رسانه‌های نوشتاری و یا مجازی هم به عنوان عکاس به همکاری دعوت ‌شد که برخی از این فعالیت‌ها عبارتند از:
- فعالیت به عنوان «دبیر سرویس عکس» ماهنامه فرهنگی هنری «با ترانه»
- همکاری با مجلات تخصصی مانند ماهنامه‌های «فیلم» و «هنر موسیقی»
- همکاری با روزنامه‌های کثیرالانتشار مانند «ایران»، «هفت صبح»
- همکاری با رسانه‌های مجازی تخصصی موسیقی مانند «موسیقی ما»، «تریبون هنر»، «سینما دیلی»، « آکادمی ترانه»
- همکاری مستمر با فعالیت‌های حرفه‌ای برخی روزنامه‌نگاران و محققین موسیقی همچون حسین عصاران، حمید ناصحی،فروغ بهمن‌پور، یاشار هاشم‌زاده، آرش قاسمی، و محمد عرفان رفیعی
عکاسی چندین جلد کتاب و سی دی،و همکاری با اهالی موسیقی در خصوص انتشار عکس و کاور ترانه ها و ساخت موزیک ویدئو.
مدیریت گروه عکاسی چهار دوره مراسم «سالنوای موسیقی ایران»  

عکاسی در آلبوم‌های موسیقی «تا ابد ابری» و «بوسه بر بال‌های پروانه» اثر علی جعفری پویان
مدیریت گروه عکاسی کنسرت‌های «شب سامان احتشامی» در تالار وحدت.
همراهي با اركستر زهی آركو از ابتدای تشكيل گروه به عنوان عضو افتخاری.
کامبیز باقری هم اینک، با گنجینه‌ای شامل صدها عکس منحصر به فرد از اهالی موسیقی، به همراه گروه مشاورانش، در حال تدوین مراحل نهایی آن ایده‌ی قدیمی‌اش و انتشار کتابی نفیس از منتخب این عکس‌هاست.


چاپ   ایمیل